4 portioner. 1 portion (halv peberfrugt) indeholder 450 kcal
Ingredienser
- Ris 140g / 493 kcal
- Peberfrugt 600g (2 meget store) / 180 kcal
- Okseboullion 1 terning 10g / 27 kcal
- Vand 2dl / 0 kcal
- Løg 80g / 31 kcal
- Hvidløg 1 fed / 4 kcal
- Oregano tørret 1,5 tsk / 7 kcal
- Spidskommen stødt 1,5 tsk / 17 kcal
- Paprika stødt 1,5 tsk / 17 kcal
- Aubergine 200 g / 70 kcal
- Hakket oksekød 8-10% 400g / 672 kcal
- Flåede tomater 300 g / 60 kcal
- Revet ost 13% 60 g / 149 kcal
- Salt til tilsmagning / 0 kcal
- Koriander frisk 8 g / 2 kcal
- Lime 1 stk (saften derfra) / 1 kcal
- Græsk yoghurt 2% 100 g / 70 kcal
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Kog dine ris til al dente. Opløs boullion i 2 dl kogende vand. Skyl peberfrugter og skær over på halv. Lav stilken sidde og fjern skroget. Smid dem på bagepapir på en bageplade så de er klar til at blive fyldt.
- Hak dit løg og hvidløg fint. Skyl din aubergine og riv groft på rivejern. Klem væsken ud af dit revne aubergine.
- Smid i en varm gryde dit løg og hvidløg og svits af 1 min. Tilføj så krydderier og svits af 1 min. med løgene.
- Tilsæt aubergine og svits af 1 min, hvorefter du tilsætter dit kød og svitser af til færdig.
- Tilsæt boullion, tomat og ris. Kog sammen et par minutter og tilsmag med salt.
- Fyld dine 4 halve peberfrugter med fyldet og top med ost. Smid i ovnen i 10-15 min.
- Skyl din lime og koriander og skær lime i 4 både. Server din bagte peberfrugt med lime, koriander og en klat græsk yoghurt. VOILA!
NOTER
Jeg fandt 2 meget store peberfrugter. Kan du ikke finde 2 meget store så brug en lille pr. person som vejer 150 g i stedet. Erstat evt. yoghurt med skyr. Lad dig ikke skræmme af den lange ingrediensliste, 50% af indholdet findes sikkert allerede i dit køkken!
God fornøjelse i køkkenet.
Mangler du mere inspiration til madlavning eller træning, så kan du abonnere på min YouTube-kanal, hvor jeg løbende deler ud. Ønsker du en mere dedikeret hjælp, som tilpasses netop din målsætning og dine behov, så kan du blive medlem her.